Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας
+30 210 97 63 417

Συγγραφή Βιβλίων

«Διάπλαση των Οδοντικών Φραγμών και Ανάπτυξη της σύγκλεισης των δοντιών»

Διάπλαση Οδοντικών Φραγμών

Διάπλαση Οδοντικών Φραγμών

Τουτουντζάκης Ν.
Εκδόσεις: Π.Χ. Πασχαλίδη, Αθήνα 1985

Μετά από απόφαση του Τομέα Κοινωνικής Οδοντιατρικής, δίδασκα στους φοιτητές του Οδοντιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών στο μάθημα της Ορθοδοντικής το κεφάλαιο της διάπλασης των οδοντικών φραγμών και της σύγκλεισης των δοντιών.

Αισθανόμενος την ανάγκη να συμπληρώσω το διδακτικό μου έργο, προσέφερα στους φοιτητές μου το μικρό αυτό βιβλίο.

Πιστεύω ότι σ’αυτό περιέχονται οι απαραίτητες, για ένα τελειόφοιτο της Οδοντιατρικής, γνώσεις που θα του επιτρέψουν να κατανοήσει αυτά που συμβαίνουν στη διάρκεα της διάπλασης του νεογιλού, του μικτού και του μόνιμου οδοντικού φραγμού και την ανάπτυξη της σύγκλεισης.

Παρεκλίσεις από το φυσιολογικό επιφέρουν μεταβολές που έχουν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ανώμαλων καταστάσεων. Θεωρώ ότι απαραίτητο στοιχείο για τη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία των ανωμαλιών, αποτελεί εκτός των άλλων και η γνώση όλων όσων αναφέρονται στο κείμενο, που αφορούν τη φυσιολογική διάπλαση των οδοντικών φραγμών και την αρμονική σύγκλειση των δοντιών.

«Ορθοδοντική ΙΙ»

Ορθοδοντική ΙΙ

Ορθοδοντική ΙΙ

Ξενιώτου – Βουτσινά Α., Μαρκοστάμος Κ., Τουτουντζάκης Ν. και Μπιτσάνης
Η., Αθήνα 1988
Εκδόσεις: Συμμετρία, 1990

Εκρίθηκε από τον Τομέα Κοινωνικής Οδοντιατρικής και από τη Γενική Συνέλευση του Οδοντιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και διανεμήθη ως Διδακτικό Βιβλίο στους φοιτητές 6ου εξαμήνου του Οδοντιατρικού Τμήματος τα ακαδημαϊκά έτη 1988-89, 1989-90, 1990-91 και 1991-92.

Στο βιβλίο αυτό περιέχεται η διδακτέα ύλη του μαθήματος της Ορθοδοντικής για τους φοιτητές 6ου εξαμήνου του Οδοντιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών.